بازگشت

زهرا(س) همه چيز مي دانست


از روايات متعدد استفاده مي شود كه حضرت زهرا(س) به همه چيز آگاهي داشت چون آفرينش او و پدر و شوهرش از شجره واحد و نور واحد بود.



عمار ياسر نقل مي كند كه حضرت علي(ع) داخل منزل شد. چون فاطمه او را ديد گفت: بيا تا براي تو بيان كنم آنچه در گذشته واقع شده و آنچه الآن هست و آنچه تا حال انجام نشده و تا روز قيامت اتفاق مي افتد.



علي(ع) وقتي اين سخن را شنيد خدمت پيامبر(ص) رسيد و نزديك آن حضرت نشست. پيامبر(ص) فرمود: تو سخن مي گويي يا من سخن بگويم؟ علي(ع) گفت: سخن گفتن شما بهتر است. پيامبر(ص) فرمود: وارد بر فاطمه شدي و او چنين و چنان گفت (در باره دانش وسيع و گسترده خود با تو سخن گفت) و تو برگشتي! علي(ع) گفت: آيا نور فاطمه از نور ماست؟ پيامبر(ص) فرمود: مگر نمي دانستي؟ علي(ع) از شنيدن اين سخن به سجده افتاد و به پاس اين نعمت بزرگي كه خداوند به وي عنايت كرده، شكر او را به جاي آورد و به خانه برگشت. حضرت زهرا(س) گفت: خدمت پدرم رسيدي و آنچه من در رابطه با آگاهي ام، گفتم به او خبر دادي. حضرت علي(ع) فرمود: آري. آنگاه حضرت زهرا(س) به علي(ع) گفت: همانا خداوند نور مرا آفريد در حالي كه خدا را به پاكي ياد مي كرد. سپس آن را در درختي از درختهاي بهشت به وديعت گذاشت كه سبب روشنايي و درخشندگي آن درخت شد. آنگاه چون پدرم وارد بهشت شد خداوند به او وحي كرد كه از ميوه آن درخت استفاده كند. او نيز چنين كرد. آنگاه من در صلب پدر قرار گرفتم. سپس مادرم خديجه آن نور را دريافت كرد و از او متولد شدم. من از چنين نوري مي باشم و دانش همه چيز در گذشته و حال و آينده دارم.



اي اباالحسن مؤمن! با نور الهي حقايق را نظاره مي كند.1



آن حضرت در حين ولادت مورد عنايت خاص الهي واقع شد و آن چنان از دانش به وي عطا شد كه از ديگران بي نياز گرديد. امام باقر(ع) در سبب نامگذاري آن حضرت به (فاطمه) مي فرمايد: بعد از ولادت فاطمه(س) خداوند به يكي از فرشتگان دستور داد به پيامبر بگويد كه نام او را «فاطمه» بگذارد. آن حضرت نيز چنين كرد. آن گاه خداوند فرمود: «انّي فطمتك بالعلم ... به وسيله دانش



به تو شير دادم». از اين جمله استفاده مي شود كه آن حضرت در آغاز طفوليت داراي علوم ربّاني و الهي بوده است.1



* آن حضرت در حين ولادت مورد عنايت خاص الهي واقع شد و آن چنان از دانش به وي عطا شد كه از ديگران بي نياز گرديد.