بازگشت

مباركه


از نامهاي ديگر حضرت زهرا (س) و به معني وجود پربرکت است. راغب در مفردات گويد: جايي که خير الهي به صورتي که در خور نگهداري و شمارش و اندازه گيري نباشد و هر کسي به آن بنگرد فزوني محسوسي در آن ببيند گويند در آن برکت است و آن چيز مبارک است.

بر اين اساس است که زهرا (س) را مبارکه ناميدند چون به وجود آن حضرت نسل رسول خدا باقي ماند و گسترش يافت، در حالي که ايشان پس از شهادت بيش از دو پسر و دو دختر نداشت. علاوه بر آنکه بعد از واقعه جانگداز کربلا تمام پسران امام حسين (ع) جز يک تن (حضرت سجاد (ع)) باقي نماندند و از فرزندان حضرت مجتبي عليه السلام هم بنا به قولي هفت تن شهيد شدند و از زينب کبري نيز دو فرزند به شهادت رسيدند و ام کلثوم هم بدون فرزند از دنيا رفت.

پس از واقعه کربلا نيز جنايتها و کشتارها نسبت به فرزندان پاک رسول اکرم (ص) و فاطمه (س) ادامه يافت. در زمان حجاج و بني عباس کشتن علويان رسم شده بود. با همه اينها خداي متعال در نسل فاطمه (س) برکت قرار داد و آن بزرگوار را منشا خير کثير گردانيد.

شماري از مفسران، کلمه کوثر در سوره انا اعطيناک الکوثر را همان وجود مقدس فاطمه زهرا (س) دانسته اند. سيوطي در کتاب الدر المنثور در تفسير «کوثر»، و بخاري و ابن جرير و حاکم نيشابوري از سعيد بن جبير از ابن عباس نقل کرده اند که کوثر همان خير کثيري است که خدا به پيامبر (ص) عنايت فرمود. در همين روايت ابو بشير گويد به سعيد به جبير گفتم: برخي از مردم مي پندارند که کوثر نهري است در بهشت. او گفت: آن نهر هم که در بهشت است از همان خير کثير است که خدا به وي عطا کرده است.

شيخ طبرسي در مجمع البيان در تفسير سوره کوثر مي نويسد: مراد از کوثر همان زيادي نسل از فاطمه (س) و اولاد رسول خداست که آنچنان فزوني يافتند که عددشان را نمي توان شماره کرد و اين برکت تا قيامت ادامه خواهد يافت.

هم اکنون آمارها نشان مي دهد در سراسر جهان از فرزندان فاطمه (س) بيش از چهل ميليون انسان وجود دارند. [1] هم اينجا پيشنهاد مي شود رايانه هاي ثبت احوال از طريق واژه هاي سيد، سادات، بي بي، شريفه و... آماري از فرزندان فاطمه (س) که هم اکنون در جمهوري اسلامي ايران زندگي مي کنند، جهت اثبات اين حقيقت قرآني ارائه نمايند.


پاورقي

[1] ر. ک: فاطمه زهرا از ولادت تا شهادت (ترجمه)، ص 75 - 85.