بازگشت

نسوختن انگشت در ديگ حريره


أنس بن مالک حکايت کند:

روزي حجّاج بن يوسف ثقفي مرا نزد خويش احضار کرد و درباره جريان به هم زدن و مخلوط کردن غذاي داخل ديگ به وسيله دست، که توسّط حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه عليها انجام گرفته بود، سؤ ال کرد.

گفتم: روزي عايشه به حضور فاطمه زهراء عليها السلام وارد شد و ديد که آن حضرت مشغول پختن حريره براي دو فرزندش حسن و حسين عليهما السلام مي باشد.

و مقداري آرد و شير و روغن داخل ديگ ريخته بود و آن را روي اجاقي که آتش زير آن شعله ور بود قرار داده؛ و با انگشت خود، حريره داخل ديگ را در حالي که مي جوشيد و غُل غُل مي کرد، به هم مي زد و مخلوط مي نمود.

عايشه با ديدن چنين صحنه اي بُهت زده گشت و با حيرت و تعجّب، از منزل دختر پيامبر خدا صلي اللّه عليه و آله خارج شده و به سوي منزل پدرش، ابوبکر حرکت کرد.

و چون به منزل پدرش وارد شد، گفت: اي پدر! هم اکنون جريان عجيبي را از فاطمه زهراء مشاهده کردم، که مرا به حيرت و تعجّب واداشته است.

او را ديدم در حالي که ديگ حريره، روي اجاق آتش مي جوشيد، با انگشت خويش آن ها را به هم مي زد و مخلوط مي نمود.

ابوبکر گفت: اي دخترم! اين موضوع را مخفي و کتمان دار، مبادا کسي متوجّه شود، که اين امر بسيار مهمّ و عظيم است.

ولي همين که پيامبر اسلام صلي اللّه عليه و آله از اين جريان آگاه شد، بالاي منبر رفت و پس از حمد و ثناي الهي، فرمود:

مردم از ديدن صحنه جريان ديگ و آتش تعجّب مي کنند و آن را جرياني عظيم و غير قابل قبول مي پندارند.

و سپس افزود: سوگند به آن کسي که مرا به رسالت مبعوث کرده و به نبوّت خويش بر انگيخته است، بايد بدانيد که خداوند متعال آتش و حرارت آن را بر جسد فاطمه و بر خون و مو و تمام اجزاء بدنش حرام گردانيده است.

همانا فاطمه و شيعيانش (پيروان واقعي در عمل و گفتار) از حرارت آتش در أمان خواهند بود، و بلکه آتش و خورشيد و ماه و ستارگان و کوه ها، همه و همه در طاعت فاطمه و نسل او يعني؛ اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام مي باشند.

و همچنين جنّيان در رکاب آخرين فرزندش، امام زمان عليه السلام با مخالفان و ظالمان مي جنگند.

و در آن هنگام، زمين تمام برکات و گنجينه ها و مخازنش را تسليم مهدي موعود عجّل اللّه تعالي فرجه الشّريف خواهد نمود.

پس واي به حال کسي که در فضائل ومناقب بي شمار فاطمه شکّ کند، خداوند لعنت کند آن کساني را که به هر عنواني، کينه و دشمني شوهرش، عليّ بن ابي طالب را در دل دارند و امامت او و ديگر فرزندانش را نپذيرند و انکار کنند.

ودر پايان افزود: بدانيد و آگاه باشيد که فاطمه عليها السلام در صحراي محشر بيش از ديگران شفاعت مي نمايد و شفاعتش پذيرفته و مقبول درگاه خداوند متعال قرار خواهد گرفت. [1] .


پاورقي

[1] الثّاقب في المناقب: ص 293، ح 250.