بازگشت

عبادت دختر پيغمبر




«وَالَّذينَ يَبِيتُونَ لَرِبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِياماً» [1] .

دختر پيغمبر همچنانکه در زندگي زناشوئي نمونه بود، در اطاعت پروردگار نيز نمونه بود. هر چند که زندگاني زناشوئي چون براساس پرهيزگاري و سازش باشد خود طاعت خداست. مقصودم از طاعت پروردگار، نماز بردن و روي بدرگاه خدا آوردنست. هنگامي که از کارهاي خانه فراغت مي يافت به عبادت مي پرداخت، به نماز، تضرع، و دعا بدرگاه خدا، دعا براي ديگران نه براي خود.

امام صادق از پدران خويش از حسن بن علي روايت کند:

مادرم شبهاي جمعه را تا بامداد در محراب عبادت مي ايستاد و چون دست بدعا برمي داشت مردان و زنان با ايمان را دعا مي کرد، اما درباره ي خود چيزي نمي گفت. روزي بدو گفتم:

- مادر! چرا براي خود نيز مانند ديگران دعاي خير نمي کني؟

گفت:- فرزندم همسايه مقدم است [2] .


تسبيح هائي که بنام تسبيحات فاطمه (ع) شهرت يافته و در کتاب هاي معتبر شيعه و سني و ديگر اسناد روايت شده [3] نزد همه معروف است. و آنانکه خود را ملزم به سنت مي دانند، اين تسبيح ها را پس از هر نماز مي خوانند: «سي و چهار بار الله اکبر، سي و سه بار سبحان الله و سي و سه بار الحمدلله» [4] .

نيز سيد بن طاوس در اقبال دعاهائي از او روايت کرده است که پس از نمازهاي ظهر، عصر، مغرب، عشا و نماز بامداد بطور مرتب مي خوانده است. همچنين دعاهاي ديگري نيز از او نقل شده است که در مورد پاره اي گرفتاري ها خوانده مي شود. کساني که خود را موظف به خواندن ادعيه و اداي مستحبات مي دانند، بدين دعاها آشنائي دارند.



پاورقي

[1] و آنانکه براي پروردگارشان،در سجده و بر پا، شب زنده داري مي کنند. (الفرقان: 64).

[2] کشف الغمة 1 ص 468.

[3] بحار ص 82 و رجوع به مسند احمد ج 2 ص 39 و 105 شود.

[4] در بعض روايات، شمار اين تسبيحات بصورت ديگر آمده. آنچه نوشته شد فتواي مشهوراست.