بازگشت

قطع رابطه ي زنان مكه




هنگام ولادت فاطمه عليهاالسلام که فرا سيد، خديجه کبري آثار وضع حمل در خود احساس کرد و احتياج به خدمتکار و پرستار داشت. ولي در حجره ي تنها به خود مي پيچيد و حتي يک نفر در کنارش ديده نمي شد. اين همان خديجه است که چندي قبل نه فقط کنيزان و خدمتکاران در اطرافش صف کشيده و منتظر دستور بودند بلکه زنان مکه هميشه افتخار خدمت گذاري او را داشتند. در اين لحظات حساس که هر بانوئي احتياج به کمک دارد، به هر سو نظر مي کند حتي يک نفر را در کنار خود نمي بيند.

قطع رابطه زنان مکه به خاطر آن بود که با پيامبر صلي الله عليه و آله ازدواج کرده در حالي که آنان مي گفتند: «با محمد فقير- يتيم ابوطالب- ازدواج مکن» ولي او نپذيرفت. اينک حتي هنگام وضع حمل نه فقط خودشان ياري نمي کنند بلکه هيچ زني را نمي گذارند که در اين موقع حساس او را ياري کند.

ملکه ي حجاز هنگام ولادت فاطمه اش در گوشه ي حجره تنها است، و فقط انيس و مونس او دخترش فاطمه است که گاهي مادر را از رحم صدا مي زند و دلداري مي دهد. با آن حال محزون و غمگين چشم به در حجره دوخته و احتياج به پرستار دارد.

آري امکان نداشت زنان مکه قابلگي انسيه حوراء صديقه کبري عليهاالسلام را عهده دار شوند و در اين حال خدمتگذار


خديجه عليهاالسلام باشند، و هنگام ولادت ديدگان مبارک سيده النساء به آنان و چشم ناپاک زنان مکه به آنحضرت بيفتد.

بالأخره مقدر چنين شد که آنان ناخودآگاه جواب منفي دادند و خداوند بانواني که مناسب شأن خديجه کبري و فاطمه زهرا عليهاالسلام بود براي خدمت فرستاد.