بازگشت

دفاع از حق فاطمه تحت عنوان ارث از پيامبر




از ابوطفيل، در مسند احمد بن حنبل و سنن ابي داود و تاريخ ذهبي و تاريخ ابن کثير و شرح النهج و (سخن از منبع اول) روايت است: هنگامي که رسول خدا صلي اللَّه عليه و آله درگذشت، فاطمه براي ابوبکر پيغام فرستاد که: آيا تو وارث


رسول خدا هستي يا اهل بيت او؟ ابوبکر پاسخ داد: من وارث نيستم بلکه اهل بيت پيامبر وارث او هستند. سپس فاطمه زهرا پرسيد: پس سهم و ميراث پيامبر صلي اللَّه عليه و آله در کجاست؟ [1] .

در روايتي نيز از ابوهريره در سنن ترمذي است که: فاطمه نزد ابوبکر و عمر (رض) رفت و ميراث رسول اللَّه صلي اللَّه عليه و آله را مطالبه نمود. آن دو گفتند: از رسول اللَّه شنيديم که فرمود: «من ارث باقي نمي گذارم». فاطمه فرمود: به خدا که ديگر هرگز با شما سخن نخواهم گفت. سپس از نزد آنان رفت و تا زنده بود با آنان هيچ سخن نگفت. [2] .

و روايات بسيار ديگر که از منع ميراث پيامبر صلي اللَّه عليه و آله براي فاطمه سخن گفته اند، که از آن جمله حديثي است که بحث را با آن آغاز نموديم. [3] .


پاورقي

[1] مسند احمد ج 1 ص 4 و سنن ابي داود ج 3 ص 142، کتاب خراج و تاريخ ابن کثير ج 5 ص 289 و شرح النهج ج 16 ص 216- 233 و تاريخ ذهبي ج 2 ص 591.

[2] سنن ترمذي 4 ص 134 حديث 1608، ابواب السير چنانکه در مورد ترکه پيامبر نيز آمده است. و نيز در مسند احمد بن حنبل از ابوهريره آمده است ج 1 ص 10.

[3] ظاهرا نويسنده ي متحرم قصد اثبات تناقض گويي در روايات اهل تسنن درباره ي قضيه ي ميراث پيامبر صلي اللَّه عليه و آله را دارد. (مترجم).